Суд відправив до СІЗО мера Сум Олександра Лисенка на два місяці: яку заставу призначили

Події

Меру Сум Олександру Лисенку, якого затримали на хабарі у два мільйона, обрали запобіжний захід — тримання під вартою на два місяці із можливістю застави у три мільйони гривень.

Про це повідомляє кореспондент “Суспільного” із зали суду. 

Мера Сум та директора департаменту інфраструктури міста Олександра Журбу звинувачують у хабарництві. За рішенням суду, Олександр Лисенко залишиться під вартою до 2 грудня 2023 із можливістю внесення застави у розмірі 3 млн гривень.

Обмеження у разі внесення застави

У разі внесення застави, Лисенко не може покидати місто Суми без дозволу, а також зобов'язаний повідомляти прокурора про зміну місця проживання. Йому також заборонено спілкуватися з депутатами Сумської міськради. Засідання щодо арешту майна очільника Сум відбудеться пізніше.

За інформацією кореспондента, Лисенко сказав, що під час обшуків, у нього не було ніяких коштів. Він також заявив, що ні від кого грошей не вимагав, і йому кошти не пропонували. 

“Цих грошей я не бачив, не отримував і поруч з ними не знаходився. З фото можна подумати, що я був поруч з тією машиною, де були гроші. Але це не відповідає дійсності”, — сказав він.

Нагадаємо, раніше САП склала клопотання про арешт мера міста Суми з можливістю внесення 10 млн гривень застави. 

Що відомо про Олександра Лисенка та його поплічника Олександра Журбу читайте у матеріалі ТСН.ua.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *