Українці більше не отримуватимуть соцвиплати у Польщі: коли планують скасувати

Події

Уряд Польщі наступного року планує скасувати соціальну підтримку для українців, які втекли до країни після початку повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року.

Про це в інтерв'ю PAP заявив речник уряду РП Пьотр Мюллер.

“Ці рішення, які було ухвалено після початку війни в Україні, мають тимчасовий характер… У зв’язку з тим, що ці рішення поступово втрачатимуть чинність, оскільки так прописано в законі, вони не продовжуватимуться”, – сказав Мюллер.

Він додав, що рішення, прописані в законі про допомогу українцям, втратять чинність вже в першому кварталі наступного року.  Мюллер сподівається, що “просто не буде потреби їх продовжувати”.

Згідно з опублікованим у середу опитуванням центру Pollster для видання Super Express, на питання, чи повинна Польща й надалі фінансово підтримувати громадян України, 60% громадян Польщі відповіли негативно, 26% виступили за подальшу підтримку українців, а 14% не визначилися з цього приводу.

Нагадаємо, у другому кварталі 2023 року українці в Польщі витратили 1,77 млрд злотих (14,73 млрд грн). Це на 300 млн злотих більше, ніж за аналогічний період минулого року. Такими чином, наші співвітчизники у Польщі стали другими за обсягом витрат серед іноземців. Однак наступного року експерти очікують, що цей приріст може сповільниться, бо значна частка українців навесні повертається додому чи їде до країн Західної Європи.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *