“України б вже не існувало”: військовий аналітик про те, чому “Мінськ-2” було неможливо виконати

Ексклюзив ТСН

Політичний і військовий аналітик, ветеран АТО, колишній командир роти в батальйоні “Айдар” (2014) Євген Дикий вважає, що перші “Мінські угоди” для України були важливими, проте “Мінськ-2” – це фактична капітуляція. 

Про це він розповів в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua. 

Євген Дикий зауважив, що якби не перші “Мінські угоди”, то 2014 року російська армія могла б захопити навіть Харків. Проте він розкритикував другі “Мінські угоди”, назвавши це капітуляцією. Військовий аналітик пояснив, після їхнього підписання Росія, цьому дуже раділа.

Ветеран АТО вважає, що українська влада могла б їх виконати так, як хотіли у Кремлі, проте нардепів тоді зупинили трагічні події під Верховної Радою, коли у Національну гвардію кинули гранату

Євген Дикий зауважує, що якщо б влада виконала “Мінськ-2”, то “України, як незалежної держави, сьогодні б уже не було”. 

“Ми були б може трошки кращі, ніж Білорусь. Але точно не кращі, ніж Грузія. Тоді від цього врятував цей хлопець з гранатою і ті тисячі людей, які були на цьому мітингу. Тоді влада зрозуміла, що суспільство не сприймає цей договорняк. Що суспільство не капітулювало”, – зауважив Дикий. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ЄВГЕН ДИКИЙ: У нас був шанс закінчити війну у 2022 році! Але одна подія змінила ВСЕ! 

Нагадаємо, у приміщенні Шевченківського районного суду міста Києва 5 липня о 17:20 пролунав вибух. Тоді загинув підозрюваний у трагедії під Верховною радою Ігор Гуменюк. 

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *