Конгрес США розділить допомогу Україні та Ізраїлю: нардепка пояснила, чому це небезпечно

Війна

Конгрес США таки вирішив розділити допомогу Україні та Ізраїлю, що свідчить про небезпеку для нашої держави.

Про це народна депутатка Олександра Устінова написала у Мережі.

“Тепер, коли вже є заява спікера про окреме голосування за Ізраїль, наш єдиний шанс – це залишитись в пакеті з кордоном. По іншому наші шанси винесення на голосування падають неймовірно”, – зазначає вона.

Крім того, за її словами, нам спробують ще й скоротити фінансування з 61,8 млрд на менше.

“Якщо це станеться – то гроші закінчаться в розпал президентських перегонів і це найгірше”, – прогнозує нардепка.

Вона розповідає, що Україні, мовляв, давно уже планують прибрати фінансування (тобто прямі вливання, за рахунок яких тримається наша економіка).

“В 2023 році воно складало на рівні 1,1 млрд, а зараз хотіли скоротити до 900. Якщо не буде і цього – ми не витягнемо. Я розумію республіканців, які говорять, чому ми маємо платити вам пенсії, коли вони в США відсутні. Ми готові лише на зброю”, – продовжує Устінова.

Міфи США про допомогу Україні

Також нардепка наводить міфи про допомогу Україні:

  • Ми витрачаємо сотні мільярдів доларів на Україну.

“Це міф, адже зі 113 млрд, виділених за весь час на нам, лише половина була. Інше – партнерам, зокрема, Польщі, а також Африці і купа інших витрат”, – написала вона.

  • Ще один міф – те, що у США кажуть, що не знають куди витрачаються кошти.

“І тут доводиться пояснювати, що 83% грошей, витрачених на військову допомогу залишилися в США. Тому що вони, віддаючи нам, купували нове собі на поповнення стоків, або купували в своїх де виробників”, – додала депутатка.

Ще однією загрозою для України, яка ставить під сумнів військову допомогу від США, є розгортання війни на Близькому Сході.

“Вона не буде така інтенсивна як в Україні, але відтягне величезні ресурси від нас. І якщо зараз ми конкуруємо поки що з Ізраілем тільки за боєприпаси 155 калібру, то якщо американці відправлять армію на Схід – то зброї і захисту стане менше”, – резюмувала вона.

Додамо, що через події на Близькому Сході Захід занепокоєний тим, що можуть початися проблеми з нестачею артилерійських снарядів та іншого озброєння для України.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *