Федоров пояснив, як працюватиме реєстр військовозобов’язаних в Україні

Події

В Україні єдиний реєстр військовозобов'язаних необхідний для того, щоб відцифрувати інформацію про громадян та автоматизувати роботу військкоматів.

Про це міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів в інтерв'ю РБК-Україна.

За його словами, він з'явився раніше початку повномасштабного вторгнення РФ. А кожен військкомат володіє інформацією про військовозобов'язаних, але цю інформацію зберігає в “папочках”.

“По суті, перша задача була – це відцифрувати ці папочки, внести їх в систему, для того, щоб ця інформація була онлайн. І коли ви приходите до військкомату, вона вся була в вашій справі і не потрібно було шукати цю інформацію. Тоді відразу в режимі реального часу зрозуміло для Збройних сил України, а що взагалі відбувається з мобілізацією, а скільки є військовозобов'язаних, а де вони навчалися”, – сказав він.

Також це допомагає автоматизувати роботи військкоматів – прибирає черги, віконця тощо.

“Тепер все буде побудовано таким чином, що коли людина приходить у військкомат, дані вже знаходяться в цій системі. Таким чином, йдеться про автоматизацію роботи військкоматів, яка прибирає ці черги, віконця тощо. Це про сервіс в самому військкоматі”, – мовиться у повідомленні.

Реєстр допоможе ЗСУ

Також якісні дані дозволяють ЗСУ та головнокомандувачу приймати управлінські рішення – яку кількість людей мобілізувати, хто йому потрібен і так далі.

“Це відкриває можливості відображення якихось документів, якщо ми говоримо про “Дія.Мілітарі”, наприклад, що ви є військовозобов'язаним, якщо це потрібно. Тобто з'являється реєстр, який можна використовувати. Ось в принципі для цього потрібен “Оберіг””, – додав він.

На сьогодні є низка правил, коли людині потрібно приходити. Федоров впевнений, що 90% чоловіків порушували їх, адже навіть не знають про їхнє існування.

“І я вам скажу, що я вже бачив кількох міністрів оборони, коли ми їх онбордили в цю тему, розповідали про проблематику, що так не може бути, то виявлялося, що кожен з них також повинен отримати штраф за те, що він або одружився і не прийшов, або у нього змінилося місто реєстрації і він там не прийшов і так далі”, – розповів він.

Додамо, Михайло Федоров вчергове наголосив, що військовозобов’язаним українцям не надходитимуть повістки через застосунок “Дія”.  

Крім того, ТСН.ua зібрав головні тези інтерв'ю міністра цифрової трансформації України.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *