Ідеальний порядок на кухні буде завжди: як підтримувати чистоту, прибираючи раз на місяць

Різне

Мабуть, для всіх господинь бездоганний порядок на кухні – це мрія, яку хочеться втілити у життя. Але не завжди можна підтримувати досконалу чистоту, оскільки у цій кімнаті не лише готують. Тут їдять, навчаються, працюють та спілкуються, це те місце, де завжди багато людей. Розповідаємо, що робити, аби на кухні було завжди чисто, а прибирати доводилося лише раз на місяць.

Як прибрати на кухні раз і назавжди: 6 кроків до бездоганної чистоти

Експерт Майк Нортон надав свої рекомендації, як завжди підтримувати порядок на кухні і при цьому прибирати лише раз на місяць.

  • Зробити генеральне прибирання, звільнивши простір. Якщо ви ухвалили рішення зробити кухню ідеально чистою, для початку потрібно добре прибрати кімнату. Але не просто вимити полиці та підлогу, варто прибрати з кухні всі непотрібні предмети. І періодично оглядати простір на предмет зайвих речей, які не використовуються для приготування їжі. Якщо таким чином прибратися на кухні, можна звільнити багато місця.
  • Додаткові полиці у шафах. Простір на кухні потрібно зробити функціональним, тоді вам не доведеться часто прибирати, досить буде лише раз на місяць. Тому однієї-двох кухонних полиць у кухонній шафі буде недостатньо. Якщо ви бажаєте мати ідеальну чистоту, встановіть додаткові, куди ви зможете розкласти всі кухонні предмети, банки та контейнери.  
  • Використовуйте контейнери, коробки та етикетки. Оптимізація простору на кухні передбачає використання зручних ємностей для продуктів, особливо сипучих. Приберіть усі напівпорожні банки, розкриті пакети та інші упаковання, які захаращують приміщення. Пересипте всі крупи, спеції, сіль та цукор у банки та контейнери, поскладайте їх у кухонні шафи. Тоді ж буде значно простіше насипати крупи чи спеції, аби щось приготувати, нічого не розсипатиметься. І вам не доведеться постійно все прибирати.  
  • Навести лад у висувних ящиках. Мало хто користується усіма висувними шухлядками, які є у кухонних шафах. Зазвичай там є купа не завжди потрібних на кухні речей, є багато чого, типу в господарстві все згодиться. А на практиці виходить так, що ці предмети лише займають місце, а ми ними так і не користуємося. Тому експерт Майк Нортон наполягає на тому, щоб кожна господиня негайно позбувалася таких речей і використовувала шухляди за призначенням.
  • Організувати відкриті полички на стінах. Якщо у шафах недостатньо місця, можна зробити додаткові полиці на стіні, щоб поставити туди кухонні предмети. Аби полиця мала органічний вигляд та вписувалася в дизайн кухні, варто підібрати матеріал для полиці, який би вписувався в інтер’єр кімнати. Туди можна поставити всі банки та ємності, які стоять на столах і доводиться постійно їх переставляти. Таким чином ви зможете менше часу витрачати на прибирання.
  • Зробити комору. Якщо у квартирі немає комори, можна виділити простір та організувати приміщення, навіть маленьке, куди варто складати всі запаси їжі, коробки та пачки з крупами. У такій коморі можна зберігати купу речей та консервацію. Якщо у вашому домі є можливість організувати такий мінісклад, то варто цим скористатися.

Читайте також: 

6 методів і 5 хвилин вашого часу: забився унітаз і не йде вода – що робити

Навіщо хитрі господині кладуть дерев'яну ложку на каструлю, коли готують їжу

Діяти потрібно швидко: як раз і назавжди позбутися тарганів на кухні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *