“Ворог отримав 400 чорних пакетів”: генерал Хоренко розповів про успішну операцію ССО

Ексклюзив ТСН

Командувач Сил спеціальних операцій Віктор Хоренко відповів, які операції ССО від початку повномасштабного вторгнення Росії до України він може виокремити. Після однієї з них ворог отримав “подарунок” від ЗСУ у вигляді 400 чорних пакетів.

Про це Хоренко розповів в інтерв'ю ТСН.

“Острів Зміїний. Безпосередньо ССО брали участь у звільненні острова, що дало нам у подальшому відкрити зерновий коридор. Також брали участь разом із Силами оборони у звільненні Харківщини. Все починалося з міста Балаклія, потім Ізюм і так далі. ССО брали участь у звільнені Херсонщини, і підрозділи ССО одні з перших заходили до самого міста Херсон“, – розповів командувач ССО.

Окрім того, за словами Хоренка, важливо згадати оборону міста Бахмут, де підрозділи ССО на тактичному рівні обороняли й нищили ворога в місті та на підступах до нього.

“Треба згадати операції, які були проведені навіть новорічної ночі. Це місто Макіївка, коли було уражено великий логістичний центр противника, де він накопичився і мав застосовувати нові підрозділи на нашій території, які були перекинуті з території Росії. Під час якого ворог отримав “подарунки”, свої 400 чорних пакетів. Там біля 300 було поранено, вже не рахуючи техніку та інше озброєння. Це дуже великі втрати”, – розповів Хоренко.

Командувач ССО також пригадав нещодавню операцію, проведену 13 вересня, коли було завдано удар по севастопольській бухті. В ній перебували російський підводний човен “Ростов-на-Дону” та великий десантний корабель “Мінськ”.

“Назви такі символічні. Але все ж таки робота на лице. Всі тонкощі цієї операції, я думаю, з часом ми розкриємо. Це для загальної картинки, чим займаються ССО”, – розповів Хоренко.

На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео Командувач, який досі лишався в тіні. ПЕРШЕ інтервʼю генерала Хоренка

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *