Що потрібно додавати до тіста, щоб випічка не черствіла: всі кулінарні секрети

Різне

Всі ми знаємо, якою смачною та м'якою є свіжоспечена випічка. Проте потім вона починає швидко черствіти.

Але цей процес можна попередити, якщо під час замішування додати в тісто певні інгредієнти.

Що потрібно додати до тіста, щоб воно довго не черствіло

Щоб випічка залишалася тривалий час свіжою, досвідчені кулінари:

  • Використовують пшеничне борошно лише вищого ґатунку – в ньому менше клейковини. Перед випіканням його гарно просіюють.
  • Багато хто з кулінарів додає мінеральну воду – помічено, що з цим компонентом хлібні вироби черствіють повільніше.
  • Готова випічка довше залишається свіжою, якщо додати в тісто ложку рідкого меду.
  • Оладки, млинці, пироги й булочки менше сохнутимуть, якщо в тісто додати трохи манки.
  • Пиріжки, пироги та будь-яка інша випічка після додавання картопляного чи кукурудзяного крохмалю вийдуть м’якими, повітряними і смачними та залишаться такими протягом кількох днів.
  • Хліб буде довго м'яким, якщо перемішати житнє і пшеничне борошно.

На смак випічки впливає і її зберігання.

Контакт із повітрям прискорює втрату м'якості виробу, тому щоб випічка довго залишалася свіжою:

  • Загорніть її в папір. Це найкращий спосіб зберегти хліб свіжим. У поліетилені або харчовій плівці волога не випаровується, і хліб швидко запліснявіє.
  • Зберігайте випічку в хлібниці. В закритій місткості випічка і хліб довше збережуть свіжість і смак завдяки невеликим дірочкам, які дозволяють повітрю вільно циркулювати.
  • Випічку можна заморозити – в такому вигляді вона може зберігатися декілька місяців. Перед вживанням достатньо буде розігріти її в духовці або мікрохвильовій печі.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *