Для приготування гарбузових смаколиків краще обирати солодші сорти гарбуза. В такому разі можна буде додавати менше цукру. Якщо гарбуз не дуже солодкий, просто додайте більше цукру на свій смак.
Приготувати можна як в духовці, так і в сушарці.
Готуємо цукати з гарбуза
Інгредієнти
-
гарбуз – 1 кг,
-
цукор – 500 г,
-
лимон – 1 шт,
-
спеції за бажанням.
Рецепт приготування
- Почистьте гарбуз та наріжте шматочками не товще 0,5 см.
- Засипте порізані шматочки гарбуза цукром, можна додати спеції, перемішайте та лишіть на певний час, поки гарбуз не пустить сік.
- Прокип’ятіть гарбуз впродовж 10 хвилин і дайте повністю охолонути. Потім прокип’ятіть ще раз і знову дайте охолонути.
- Додайте сік одного лимона і третій раз прокип’ятіть.
- Дайте охолонути та перекладіть у друшляк, щоб вся рідина стекла.
- Перекладіть гарбуз на сітки сушарки чи на застелене пергаментом деко та сушіть до готовності у духовці за температури 70 градусів – це 4-5 годин.
Читайте також: