Гарбузові цукати – рецепт приготування в домашніх умовах

Десерти

Для приготування гарбузових смаколиків краще обирати солодші сорти гарбуза. В такому разі можна буде додавати менше цукру. Якщо гарбуз не дуже солодкий, просто додайте більше цукру на свій смак.

Приготувати можна як в духовці, так і в сушарці.

Готуємо цукати з  гарбуза

Інгредієнти

  • гарбуз – 1 кг,  

  • цукор – 500 г,

  • лимон – 1 шт,

  • спеції за бажанням.

Рецепт приготування

  • Почистьте гарбуз та наріжте шматочками не товще 0,5 см. 
  • Засипте порізані шматочки гарбуза цукром, можна додати спеції, перемішайте та лишіть на певний час, поки гарбуз не пустить сік.
  • Прокип’ятіть гарбуз впродовж 10 хвилин і дайте повністю охолонути. Потім прокип’ятіть ще раз і знову дайте охолонути.
  • Додайте сік одного лимона і третій раз прокип’ятіть.
  • Дайте охолонути та перекладіть у друшляк, щоб вся рідина стекла.
  • Перекладіть гарбуз на сітки сушарки чи на застелене пергаментом деко та сушіть до готовності у духовці за температури 70 градусів – це 4-5 годин.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *