Виклик для всього світу: експерт оцінив ядерні погрози Путіна

за кордоном

Росія намагається кинути виклик усьому світу своїми рішеннями щодо ядерної зброї. Однак це відбувається на тлі майбутніх переговорів між США та Китаєм, у яких нібито великий акцент буде спрямований на ядерну безпеку.

Про це розповів керівник Центру аналізу та стратегії Ігор Чаленко, пише 24 Канал.

За його словами, нині Китай має конкретну мету: досягнути паритету зі Сполученими Штатами та Росією щодо кількості ядерних боєголовок у своєму арсеналі. Якщо вірити Договору про скорочення наступальних озброєнь СНО-3, обидві країни повинні мати не більше 1550 боєголовок.

Однак станом на сьогодні Пекін має лише 500 атомних бомб і планує протягом наступних десяти років виробити ще 1000.

“Проблема в тому, що кількість ядерної зброї, якою може володіти Китай, не регламентована ніякими договорами. Тому імовірно, що на зустрічі Джозефа Байдена та Сі Цзіньпіна будуть шукати формулу для рамкового документу з цього приводу”, – припустив аналітик.

Також можливо, що цей договір буде розширений і на інші країни “ядерного клубу”. Це було б гарним кроком для нормалізації відносин між Вашингтоном та Пекіном.

Водночас Росія своїми діями й далі намагається підкреслити, що вона готова до ядерної ескалації, перетворюючи зброю масового знищення з превентивної в наступальну. З огляду на це, у найближчому майбутньому питання ядерної зброї може стати предметом торгів між Вашингтоном, Пекіном та Москвою.

“Відмова Росії від договору про випробування ядерної зброї – це проблема не лише США, а й усього світу, тому що свого часу його підтримало понад 170 країн планети Земля”, – наголосив Чаленко.

Нагадаємо, 2 листопада російський диктатор Володимир Путін підписав закон про скасування ратифікації договору про заборону ядерних випробувань.

В українському МЗС вже відреагували на відповідне рішення РФ. Відкликання ратифікації Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань, ухвалене Державною думою Російської Федерації, в МЗС України назвали ще однією провокацією держави-агресорки, спрямованою на посилення ядерного шантажу.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *