У ГУР розповіли про нові дрони окупантів: що відомо про “Изделие-53” та “Изделие-54”

Війна

На сьогодні на фронті не зафіксовано масового використання росіянами їхніх нових безпілотників “Изделие-53” та “Изделие-54”. Інформація про ці дрони уточнюється.

Про це представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов розповів у інтерв’ю виданню “РБК-Україна”.

Юсов повідомив про застосування ворогом на фронті удосконалених дронів “Ланцет” (“Изделие-53”). А щодо “Изделие-54” представник розвідки сказав, що росіяни позиціонують цей дрон як спрощену і дешевшу версію Shahed-136.

“Насамперед ми констатуємо, що масового використання їх на фронті поки що не було. Інформація про так звані “Виріб-53” та “Виріб-54″ уточнюється. Але що стосується їхніх здатностей щодо автоматичного коригування, наведення і розпізнавання цілі – це дискусійне питання. Треба додатково встановлювати цю інформацію. Є частина інформації з російських ЗМІ. Безумовно, на неї не можна спиратися. Наше вивчення триває”, – розповів Юсов.

Тим не менш, розвідка констатує, що агресор застосовує видозмінені та удосконалені “Ланцети”, “і це завжди додатковий фактор ризику”.

Щодо “Изделия-54”, представник ГУР поінформував, що цей дрон-камікадзе позиціонується російською пропагандою як спрощена і дешевша версія безпілотника Shahed-136. Цей новий дрон росіяни назвали “Італмас”: назва походить від торгівельного комплексу, на базі якого збирають і виготовляють ці БПЛА. Зауважимо, що в Україні в народі цей дрон назвали “газонокосаркою”.

Нагадаємо, наприкінці жовтня росіяни атакували Київ новими дронами-“газонокосарками” з вибухівкою. У Мережі були опубліковані фото уламків такого безпілотника.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Київ атакували “газонокосарками” з вибухівкою: що це таке, який вигляд має і скільки коштує?

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *