Дикий пояснив, про що свідчать нові удари по кораблях ЧФ РФ

Події

Росіяни не відмовилася від намірів атакувати Україну “Калібрами” та “Оніксами”. Тому “полювання” на кораблі у Чорному морі продовжиться.

Таку думку висловив ветеран російсько-української війни, екскомандир роти батальйону “Айдар” Євген Дикий в ефірі телемарафону.

Він каже, що це справді новий етап, утім, від попередніх росіян теж не відмовилися.

“Але ми вже до того переважно з використанням морських дронів змогли змусити їх повністю змінити навіть не тактику а стратегію використання кораблів. На початку війни їхні кораблі практично весь час були в морі, час від часу заходили поповнити запаси пального та ракет. Весь час було на бойовому чергуванні, їм достатньо було отримати наказ і вони відстрілювались”, – розповідає Дикий.

За його словами, ЗСУ змусили вдаватися росіян до іншої стратегії, коли кораблі ховаються глибоко в бухтах, що є нестандартним.

“А тепер ми якомога далі дістаємо їх у цих схованках. Це послідовний процес. Спочатку ми показали, що “легендарний Севастополь, неприступний для ворогів” вже абсолютно не є для них такою схованкою. Вони звідти були змушені практично всі кораблі забрати з головної бази ЧФ РФ”, – розповів він.

Він додав, що наші кораблі абсолютно спокійно “доходять” до Новоросійська.

“Але маємо факт – Керч, яка раніше вважалася для крилатих ракет недоступною, виявилася дуже навіть доступною”, – додав Дикий.

Нагадаємо, що у  тимчасово окупованому Криму ввечері 4 листопада оголосили повітряну тривогу. Після цього в Керчі пролунали вибухи. 

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *