Якщо Путін отримає шматок України, він “прийде” за штатом США – Світан

за кордоном

Якщо Путін отримає окуповані території України, він “прийде” за американським штатом – Аляска.

Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив льотчик-інструктор, полковник ЗСУ у запасі, військовий експерт Роман Світан. 

“І Рамасвамі (кандидат на пост президента США – ред.) , і Маск – американці, які сильно вболівають за Росію. Краще б вони запропонували передати Росії Аляску, “споконвічно російську землю”, на яку американці вже втратили юридичне право управління. Їм треба про це подумати. Бо якщо росіяни отримають навіть частину України і з цим погодяться американці, то далі вони підуть за Аляскою. І українці будуть за те, щоби віддати росіянам Аляску. Чому ні? Якщо американці за те, щоб віддати частину України Росії, ми теж будемо за те, щоб “відновити історичну справедливість” і повернути Росії Аляску під управління”, – прокоментував останню заяву Рамасвамі, що потрібно віддати Путіну території України, які сьогодні окуповані, бо “там російськомовні регіони”.

Військовий експерт нагадав, що є рішення, ухвалені після Другої світової війни, із якими практично всі країни погодилися. Більше того, він додав, що посягання на територіальну цілісність кримінально карається в українському законодавстві.

“У Кримінальному кодексі є стаття 110, присвячена посяганню на територіальну цілісність держави. Частина третя цієї статті передбачає довічне ув'язнення з повною конфіскацією. І саме цим зараз займаються і Маск, і Кісінджер, і Рамасвамі. У принципі, якщо правильно збудувати кримінальне провадження, то Україна може збагатитися Starlink, відсудивши його у Маска відповідно до 3 частини статті 110 Кримінального кодексу України. Я не прокурор України. Якби був прокурором, Маск уже сидів би”, – зазначив він.

Світан вважає, що заклик головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного посилити мобілізацію обгрунтовується тим, аби Росія не “заморозила” війну.

“Цього не можна допускати, бо будь-яка зупинка нашого руху дасть змогу росіянам відновити свої сили, засоби й надалі продовжити рух. А потім вони прийдуть по Аляску. Повірте, я знаю росіян. Вони обов'язково згадають про Аляску”, – підсумував експерт.

Нагадаємо, потенційний кандидат у президенти США  Вівек Рамасвамі хоче віддати РФ частину України та блокувати вступ до НАТО.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *