До Мережі потрапило відео зачистки бойовиків “Вагнера” в Судані: на кадрах, імовірно, спецпідрозділи ГУР

Війна

У Мережі з'явилося відео, на якому нібито українські військові ліквідовують бойовиків ПВК “Вагнер” у Судані – за даними джерел, це можуть бути спецпідрозділи ГУР.

Ролик публікує Kyiv Post.

За словами власного джерела видання в СБУ, зараз в африканській країні триває “операція із зачищання ПВК “Вагнер”, їхніх місцевих терористів і спецслужб РФ”.

“На кадрах, ймовірно, видно роботу спецпідрозділів Головного управління розвідки Міністерства оборони України”, – додало анонімне джерело. Зазначається, що кадри були зняті “протягом останніх двох тижнів” в одному з районів Судану.

Kyiv Post зазначає, що перше чорно-біле відео було зняте вночі безпілотником за допомогою інфрачервоного зображення. На ньому невідомий підрозділ оточує військовий комплекс, один із військових використовує ручну ракетну установку, щоб вистрілити у вікно будівлі. Після цього лунають вибухи, а найманці намагаються втекти.

Друге відео знято вдень з літака, що перебуває на висоті 200-400 метрів над землею.

Видання наголошує, що український уряд офіційно не визнав проведення операцій у Судані.

Раніше з'явилася інформація, що українські спецслужби, ймовірно, атакували угруповання “Сил швидкого реагування” в Судані, яке підтримує ПВК “Вагнер”. В українській розвідці заявили, що не можуть ані підтвердити, ані спростувати цю інформацію від CNN.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що колишні “вагнерівці” масово переходять до чеченського спецпідрозділу “Ахмат”, який підпорядкований “Росгвардії”.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *