Навіщо в горщики з рослинами встромляти сірники: відповідь вас здивує, а результат сподобається

Мало хто знає, що коли в горщику з квітами раптом з'являються мошки або, ще гірше, рослина раптом починає занепадати, зможуть допомогти звичайні сірники. Розповідаємо, коли і для чого встромляти сірники в горщик із рослиною.

Як рятувати рослину від паразитів за допомогою сірників

За словами досвідчених садівників, секрет цього методу – у “складі” головок сірників. Вони містять такі речовини, як сірка, фосфор і магній. Виявляється, що ці речовини можуть бути корисними для рослин. Коли ми встромляємо сірники в землю біля рослин, сірка та фосфор починають виділятися і поступово насичують ґрунт. Це може бути особливо корисним, якщо в ґрунті присутні такі личинки шкідників, як, наприклад, щитівка або попелиця.

Простий прийом – встроміть головки сірників у землю навколо рослини та потім полийте її, щоб активувати речовини. Через тиждень замініть старі сірники на нові, щоб забезпечити постійний захист рослин. Таким чином, без хімічних засобів можна побороти шкідників і паразитів.

Важливо пам'ятати, що результати можуть змінюватись залежно від типу рослини, умов її утримання, типу паразитів, але такий метод варто спробувати.

Як позбутися мошок, які з'явилися в горщику

Зазвичай квіткові мошки з'являються на рослинах у зимовий період. Причина їх появи – полив рослини “чайною” або “кавовою” водою. Самі мошки небезпечні для квітів, а їх личинки можуть пошкодити кореневу систему.

Якщо мошок дуже багато в горщику, краще пересадити квітку. Новий ґрунт потрібно знезаразити та обробити засобами від квіткової мошки.

Прогнати мошок можна за допомогою сірників – встроміть сірники головкою в землю, а потім періодично оглядайте їх. Якщо сірка зникла, отже, настав час встромляти в землю нові сірники.

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *