Рецепт найкращого бограча: хитрощі приготування від досвідченого кухаря із Закарпаття

Перші страви

Традиційна страва закарпатської кухні поєднує різні види м'яса – свинину, телятину, кролятину з різними овочами і спеціями. Саме така різноманітність дозволяє створити суп з особливим, насиченим смаком.

Інгредієнти для приготування бограча

  • м’ясо: свинина чи телятина – 900 г,

  • сало – 70 г,

  • картопля – 500 г,

  • солодкий перець – 2 шт.,

  • помідор – 2 шт.,

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.,

  • морква – 2 шт.,

  • копчена паприка – 2 ч. л.,

  • перець чилі – 10 г,

  • сіль, часник – за смаком.

Як приготувати бограч

  • Спочатку свине сало ріжемо на дрібні кубики, кладемо до казана або каструлі та розтоплюємо.

  • Коли сало трохи розтане, додайте порізану свинину та яловичину і обсмажуйте його до отримання рум’яної скоринки.

  • Для смачного бограча важливо обрати якісне м’ясо. Зазвичай використовують телятину та свинину, але смачно буде і з ковбасками.

  • Начищену картоплю нарізаємо на великі кубики. Важливо нарізати її на однакові кубики або брусочки. Додаємо картоплю до підрум’яненого м’яса.

  • Додаємо до суміші порізані на великі кубики помідори, солодкий перець і цибулю. Все це тушкуємо, регулярно помішуючи на невеликому вогні, щоб інгредієнти не пригоріли.

  • До овочів із м’ясом додаємо спеції та заливаємо водою.

  • Закриваємо казан чи каструлю кришкою і готуємо на маленькому вогні до готовності. Бограч можна приготувати в розігрітій до 180 градусів духовці, час готування – близько півтори години.

  • Періодично перевіряйте консистенцію бограча та смак на сіль і спеції та додайте їх за потреби.

Бограч зазвичай подають гарячим, можна з лавашем, сметаною та зеленню на ваш вибір.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *