Ситуація на Бахмутському напрямку: воїни ЗСУ розповіли про бої з окупантами

Ексклюзив ТСН

Ситуація на Бахмутському напрямку продовжує бути складною. За даними Генштабу, лише за минулу добу наші воїни відбили 10 атак противника в районі Богданівки, Кліщіївки та Андріївки.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Алли Хоцянівської. 

Як живуть та воюють воїни ЗСУ на Бахмутському напрямку

Знімальна група ТСН поїхала у бік Курдюмівки на Бахмутському напрямку. Тут росіяни скидають КАБи просто на житлові будинки. Українські військові показали ТСН свої бліндажі. 

“Тепло – буржуйка гріє, жалітись немає на що. Тут можуть бути 4-5 людей. Тепло у спальниках – так і живемо”, – каже Владислав. 

Владиславу 21 рік і він уже четвертий рік на війні. Щойно закінчив коледж – підписав контракт. Зараз він командир мінометного розрахунку. Його побратими тут також добровільно.

Бахмутський напрямок – один із найгарячіших на фронті

Військові кажуть, що цього року є велике нашестя мишей, що їм заважає. Гризуни прогризають дроти та одяг, лізуть до їжі. 

Українські воїни також показали свою роботу. Після того, як аеророзвідка виявила кулеметний розрахунок окупантів – мінометники почали відпрацьовувати по ворожих цілях. Військові кажуть, що міномети в першу чергу прикривають піхоту. Особливо, під час штурмів. А ще – вражають техніку противника.

Владислав каже, що його дім на лівому березі Херсонщини і він досі окупований. В окупації досі залишаються його рідні, каже, йому є за кого помститись ворогу.

Бахмутський напрямок залишається однією із найгарячіших ділянок фронту. Щодня російські війська штурмують позиції наших воїнів. ТСН на дорозі зустріла захисників України. Їх щойно евакуювали з околиць Андріївки.

В їхню позицію влучив російський безпілотник “Ланцет”. Один військовий отримав сильну контузію, двоє бійців  – осколкові поранення. Олександру зачепило обидві ноги. Це вже його друге поранення.

Ще один військовий – Артур – потребує хірургічного втручання. Завдання водія Ігоря чимдуж доправити їх до лікарні.

“Потрібно замінювати або поповняти чи ротацію робити. Всі від початку війни дуже втомились. Дуже тяжко”, – каже водій. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Головні новини за 13 листопада 2023 року | Новини України

Нагадаємо, офіцер ЗСУ попередив про нову тактику окупантів на Бахмутському напрямку

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *