“Мамуля” знову бігає: в Україні протезували віслючку, яка втратила кінцівку через війну

В Україні протезували віслючку, яка через осколкове поранення втратила частину кінцівки. Скривавлену тварину з зони бойових дій до Дніпропетровщини вивезли військові. 

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Ольги Павловської. 

Військові вивезли поранену тварину

Нажахану та скривавлену віслючку із зони бойових дій військові вивезли у березні. У Сіверську під обстрілами вона втратила малюка та частину кінцівки. 

Оселили її в реабілітаційному центрі для тварин на Дніпропетровщині. Віслюків вона тримається осторонь, проте відчула потяг до коней. Прізвисько “Мамуля”, яке їй дали військові, віслючка підтвердила вже тут. 

“Материнський інстинкт! Як корабель назвеш, так він і попливе. В нас народила навесні кобила і вона постійно за цим лошатком. І після цього вона почала з ними виходити на пасовище”, – каже Наталя Козак, ветеринарна лікарка. 

У реабілітаційному центрі тварина потроху заспокоїлася та навчилася заново довіряти людям, проте поранена кінцівка важко загоювалася. 

Небайдужі за кордоном допомогли віслючці

Зворушливу історію “Мамулі” дізналися небайдужі за кордоном. І вирішили власним коштом допомогти постраждалій тварині. З її ноги в Україні зняли зліпок. Його відправили до Австралії і там за індивідуальними мірками зробили протез, відправили його замовникам до Сполучених Штатів, а звідти він потрапив до тварини. 

Всередині є м'якенький чобіток, аби тварині не було боляче наступати. Зовнішній дизайн – кольоровий. Ще й оздоблений наче шиною від гірського велосипеда, аби навіть по кризі могла бігати. 

Її піклувальники вдячні сотням людей, що доклалися, аби тварина вижила. “Мамуля” знов мчить на прогулянку – як кінь. Від початку повномасштабного вторгнення лише в цьому центрі врятували понад півтори тисячі тварин, вивезених з-під обстрілів. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео:  Протез для пораненої віслючки везли з Австралії через США!

Нагадаємо, кішка, яку господарі покинули на сході України, померла на їхньому ліжку.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *