На Закарпатті чоловік спочатку ухилився від мобілізації, але потім передумав: як його покарали

Події

У Закарпатській області до іспитового терміну позбавлення волі засудили чоловіка, який спочатку відмовився від мобілізації, але на суді заявив, що готовий до служби в ЗСУ. 

Про це йдеться у вироку Іршавського районного суду Закарпатської області. 

За даними суду, чоловіка у червні 2023 року ВЛК визнала придатним до служби в армії. Того ж дня він отримав повістку та повинен був 9 червня 2023 року прибути на службу в армії, проте він ухилився від мобілізації. 

На суді підозрюваний провину визнав та розкаявся. Він пояснив, що отримав повістку від працівників РТЦК та СП, пройшов ВЛК, яка визнала його придатним до служби в армії. 9 червня він повинен був прибути до військкомату для служби в армії, проте ухилився, оскільки його 76-річна бабуся захворіла. А саме вона доглядає за його неповнолітнім братом. Тому чоловік залишився вдома. Житель Закарпаття додав, що він готовий служити в ЗСУ та захищати Україну і просив засудити його до іспитового терміну позбавлення волі. 

Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 КК України та засудив його до 3 років позбавлення волі. Проте реальний термін суд замінив на 1 рік та 6 місяців іспитового. 

Це рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді. 

Нагадаємо, на Львівщині засудили 35-річного мешканця Харкова, який відмовився від мобілізації.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *