Акцент на посилення ППО: Зеленський провів телефонну розмову з Джастіном Трюдо

Війна

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Під час розмови йшлося про оборону та фінансову підтримку з боку країни-партнерки.

Про це глава держави написав на своїй сторінці в соцмережі.

За його словами, багаторічна канадська програма допомоги є надзвичайно важливим сигналом для світу щодо неослабної підтримки України до її перемоги.

“Обговорили ситуацію на полі бою, подальшу оборонну співпрацю з акцентом на посилення української системи ППО, а також збільшення спроможностей мобільних вогневих груп для боротьби з БпЛА. Подякував Канаді за новий пакет санкцій проти Росії та за ініціативу щодо створення міжнародної коаліції для повернення українських дітей, викрадених Росією. Обговорили наші спільні кроки для реалізації цієї ініціативи. Я вдячний за рішення Канади допомогти Україні у фінансуванні другої черги будівництва музею Голодомору-геноциду. Ми також обмінялися думками щодо ситуації на Близькому Сході”, – наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський заявив, що наша держава не може відправити на навчання на винищувачах F-16 достатню кількість пілотів. Причина в тому, що вони зараз “воюють”.

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *