Вам знадобиться лише 2 хвилини: як правильно заварити в чашці найсмачнішу ароматну каву

Різне

Без кави не минає жоден ранок. Смачна, запашна та бадьора – її готують по-різному. Хтось любить заварну з кавової машинки чи турки, а дехто п’є розчинну. Головне, зранку не дуже хочеться витрачати багато часу на приготування свого улюбленого напою. Розповідаємо про швидкий спосіб заварювання смачної кави просто в чашці. Вам знадобиться лише кілька хвилин зачекати – і ароматний напій готовий.

Раніше ми писали, як виростити зелену цибулю на підвіконні.

Як правильно заварювати каву в чашці, щоб вона вийшла смачною

  • Пропорції кави та води. Спочатку потрібно взяти каву, бажано середнього помелу. Великий помел призначений для кавової машинки, а дрібний – для турки. Якщо ви бажаєте м’який напій, то на 1 грам кави вам потрібно 20 грамів води. Якщо вам до вподоби міцний смак, тоді на 1 грам кави знадобиться 15 грамів окропу.
  • Форма чашки також важлива для приготування смачного напою. Потрібна чашка середнього розміру, щоб вода швидко не остигала.
  • Температура води повинна бути гарячою, але не киплячою, близько 95-ти градусів.
  • Час заварювання залежить від форми чашки. У широкій і низькій ємності кава завариться швидше, ніж у вузькій та високій. Зазвичай напій заварюється 2-4 хвилини.
  • Дайте каві постояти, це дозволить напоєві повністю розкрити свій аромат і смак.
  • Додавання вершків та цукру. Ці складники додаються за смаком, але їх краще додати після заварювання кави, тоді напій буде в рази смачнішим.

Читайте також:

Будуть свіжими дуже довго: як правильно зберігати овочі та фрукти – поради експертів

Які спеції зіпсують будь-який суп: ніколи не додавайте їх до страви

Як не прогадати і купити найсолодші мандарини: 4 способи, що допоможуть вибрати стиглі фрукти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *