Суд у справі Коломойського: бізнесмена залишили під вартою

Події

У Київському апеляційному суді відбулися слухання щодо справи бізнесмена Ігоря Коломойського. Там розглядали скаргу на продовження його тримання під вартою.

Суд продовжив тримання Коломойського під вартою до 2 грудня 2023 року.

Сума внесення застави залишилася такою самою – у розмірі 3 мільярдів 891 мільйона гривень. Захист наголошує, що така сума є непідйомною.

“Таку суму неможливо внести”, – наголошують адвокати.

Адвокати просили відпустити бізнесмена на поруки, проте суд відмовився. 

“Ми як захисники, сподівалися, що суд нас почує і Ігоря Валерійовича віддадуть на поруки. Тим паче, авторитетні люди, які заслуговують на довіру, просять про це”, – зазначив адвокат Олександр Лисак.

Справа Коломойського

Нагадаємо, що 27 жовтня 2023 року суд подовжив Коломойському термін тримання під вартою до 2 січня з альтернативою застави у 3 млрд 891 млн грн. 

2 вересня бізнесменові обрали запобіжний захід в справі про шахрайство у вигляді тримання під вартою на 60 діб із можливістю внесення застави у понад 509 мільйонів гривень.

7 вересня НАБУ повідомило Ігорю Коломойському про підозру у справі “ПриватБанку”

15 вересня Шевченківський районний суд переобрав запобіжний захід у частині застави, збільшивши її розмір 3 млрд 891 млн гривень.

Зауважимо, що захист бізнесмена наголошує: Коломойський має серйозні проблеми зі здоров'ям, а тому він не може перебувати за ґратами. За словами адвоката, бізнесмен страждає на цукровий діабет та панкреатит та до поміщення в ізолятор перебував на постійній медичній терапії

Що “закидають” Коломойському

Ігоря Коломойського підозрюють у заволодінні 5,8 млрд грн в 2013-2014 за допомогою співробітників “ПриватБанку”, засновником та акціонером якого він був. Сам бізнесмен ці звинувачення відкидає і називає їх абсурдними. За його словами, версія слідства є принципово неможливою.  

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *