Фатальна помилка: на Львівщині внаслідок отруєння грибами померла 37-річна жінка

Львів

У Львівській обласній клінічній лікарні померла 37-річна пацієнтка з Червоноградського району, в якої діагностували отруєння грибами.

Про це повідомили у пресслужбі Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Симптоми отруєння у жінки з’явилися в день споживання грибів: нудота, блювота, біль в животі, діарея, загальна слабкість.

Під час звернення по медичну допомогу вона повідомила, що приготувала смажені зонтики, які збирала в лісосмузі в Червоноградському районі. Медики припускають, що серед зібраних грибів, ймовірно, була бліда поганка.

Наступного дня швидка допомога доправила жінку до Львівської обласної інфекційної лікарні.

“На третю добу перебування у стаціонарі за рішенням консиліуму лікарів пацієнтку перевели до відділення анестезіології та інтенсивної терапії Львівської обласної клінічної лікарні з діагнозом “отруєння грибами”, – розповіла Ірина Куліш, завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб.

На сьому добу перебування у стаціонарі пацієнтка померла.

Загалом цього року на Львівщині було зареєстровано 5 випадків отруєння грибами, з них 4 закінчилися смертю пацієнтів. 2022 року реєструвалися 6 випадків, зокрема 2 – серед дітей. Торік усі пацієнти одужали.

Нагадаємо, у вересні у Львівській області зафіксували перший цього року випадок смерті через гриби. 73-річна жителька Трускавця померла після вживання їстівних грибів.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *