Зупинить будь-яку сварку: психологиня поділилася короткою фразою, яка збереже ваші стосунки

Різне

Якщо у ваших стосунках накопичилося невдоволення одне одним, то такий конфлікт не завжди вирішується спокійним обміном думками з ухваленням найбільш урівноваженого рішення. Часто розбіжності виливаються сварку з відвертими образами та звинуваченнями на адресу партнера.

Психологиня Кейт Мерфі для видання ProNews стверджує, що багато пар зізнабться, що їм важко спілкуватися, а свої суперечки вони вирішують переважно за допомогою гарячої сварки. Часто, коли в запалі конфлікту ми чуємо слова іншої людини, в голові одразу з'являється відповідь у вигляді негативної реакції. І ми її випалюємо, не замислюючись, часто навіть не дослухавши партнера. Люди — егоїстичні істоти, які завжди хочуть мати рацію.

Психологиня наголошує, що дуже важливо слухати свого партнера. А закінчити будь-яку сварку допоможе лише одна коротка фраза. Фахівчиня впевнена, щоб вести конструктивний діалог (і не лише на особистому рівні), недостатньо просто дивитися на співрозмовника і кивати. Треба думати про те, що ми можемо зрозуміти з того, що почули. Це, за словами Кейт, більше активне мислення, а не пасивне слухання.

Тому перш ніж реагувати в запалі пристрасті та дійти до образ, треба сказати своєму опонентові: “Я чую тебе”. Кейт каже, якось під час сварки її чоловік замість того, щоб заперечити, сказав ці прості слова. І на душі одразу стало спокійніше, адже вона зрозуміла, що він їй не ворог. Хоча тієї ж миті вони не помирилися, але зрозуміли, що готові йти назустріч одне одному та знаходити компроміси.

Психологиня зазначила, що таку пораду багато хто може сприйняти негативно — начебто як одна фраза може зупинити сварку. Але вона дійсно працює. Звісно, поводитися так під час конфлікту непросто, адже настрій, втома та інші проблеми можуть “збити” людину. Але зусилля того варті. Просто запам'ятайте, перш ніж говорити, потрібно слухати. З ким би ви не спілкувалися.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *