Підготовка до війни наступного року і ситуація на фронті: Зеленський збирав Ставку

Події

Глава держави під час ставки заслухав доповідь міністра оборони Умєрова про потреби наших воїнів у техніці, ракетах, боєприпасах, обладнанні та послугах – в усьому необхідному для подальшої деокупації України. 

Про це Зеленський повідомив у своєму Telegram.

Йшлося також про реалізацію поточних контрактів. Україна планує заключати контракти на наступний рік і з вітчизняним ОПК, і з закордонними постачальниками. Крім того, очікується надходження додаткової міжнародної технічної допомоги.

Міністр стратегпрому Олександр Камишін доповідав щодо нарощування обсягів виробництва на підприємствах вітчизняного ОПК, а також про поточний стан і перспективи нашої багаторічної ракетної програми, ухваленої ще 2021 року.

Зеленський також заслухав останню інформацію з різних ділянок фронту: Лиман, Бахмут, Авдіївка, Херсонщина. Доповідали Головком Залужний, командувачі Сирський, Тарнавський, Москальов та Содоля.

“Окремо доручив Міністерству оборони, Генштабу та Кабміну запропонувати рішення, щоб вильоти носіїв “кинджалів” не паралізували країну на години”, – додав Зеленський.

Зазначимо, що тривалість оголошених повітряних тривог в Україні тепер суттєво збільшилась. Якщо раніше через МіГи повітряна тривога лунала 20 хвилин, то зараз – від 2 до 3,5 години. Це пов'язано з тим, що російські носії ракет “Кинджал” почали дозаправлятись у повітрі.

На тлі цього в Україні виникло обговорення щодо доцільності оголошення таких тривалих повітряних тривог. Дехто пропонує запровадити різні рівні небезпеки, аби бізнес не зупинявся під час тривог через МіГи. Інші хочуть їх скасувати взагалі.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *