Нічна атака по Україні: де прогриміли вибухи і скільки дронів-камікадзе збила ППО

Війна

Росія знову масово атакувала Україну дронами-камікадзе. Повітряні сили попередили про активність ворожих БПЛА ще ввечері 17 листопада. Російські окупанти завдали авіаційного удару по Україні, застосувавши ударні БпЛА типу “Shahed-136/131”. 

Про це повідомив Генштаб.

“Протиповітряною обороною знищено 9 ударних БпЛА. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки наразі уточнюється”, – зазначили у відомстві.

Загалом ворог завдав 1 ракетних та 37 авіаційних ударів, здійснив 41 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

“Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура”, – йдеться у повідомленні.

Від 20:00 17 листопада до 04:00 суботи окупанти випустили по Україні 38 ударних безпілотників Shahed-136/131. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Українські військові знищили 29 ворожих дронів.

Росіяни вдарили по енергетиці в Одеській області

Російська армія атакувала енергетичний об'єкт в Одеській області вночі 18 листопада. Там спалахнула пожежа. Проте через російський обстріл поранення отримав цивільний співробітник енергетичного підприємства. Його госпіталізували.

Атака по Київщині

Цієї ночі російський ворог атакував також Київську область БпЛА. Повітряна тривога оголошувалася двічі.  В області працювала ППО. 

“Постраждалі відсутні. Інфраструктура та житлові будинки непошкоджені”, – йдеться у повідомленні ОВА.

Сили ППО знищили усі безпілотники, які війська РФ запустили у напрямку Києва під час двох повітряних тривог цієї ночі. Майже десяток дронів були уражені на підступах до столиці.

Обстріл Запоріжжя

Від 20:10 до 21:42 17 листопада війська РФ випустили по Запоріжжю вісім безпілотників, чотири з них — знищили. Внаслідок атаки зайнялась пожежа на об'єктах інфраструктури. Інформація про постраждалих не надходила.

Вибуховою хвилею у кількох житлових будинках було ушкоджено вікна. Комунальники “Запоріжремсервісу” ліквідовують наслідки і вже закрили частину вікон листами OSB, повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

Нагадаємо:

Росія вночі проти 18 листопада знову атакувала Україні ударними дронами. Звуки вибухів під час повітряної тривоги чули, зокрема, у столиці та на Київщині, а також у Хмельницькій області.

“На атаку Києва безпілотники заходили з північного напрямку. Але складні маневри ворога не стали на заваді нашій протиповітряній обороні. Силами та засобами ППО усі повітряні цілі – майже десяток – були уражені на підступах до Києва”, – зазначив Сергій Попко.

За попередніми даними, у Києві минулося без жертв та руйнувань, дані ще уточнюються.

Протиповітряна оборона працювала також на Хмельниччині, повідомив перший заступник очільника ОВА Сергій Тюрін.

“Станом на цей час повідомлень до відповідних служб про постраждалих або пошкодження інфраструктури не надходило. Дякуємо ЗСУ за оборону неба над Хмельниччиною!” – зазначив Тюрін.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *