Для звільнення заручників ХАМАСу залишилося узгодити “кілька деталей” – Катар

за кордоном

Угода про звільнення заручників, викрадених бойовиками ХАМАСу під час атаки на Ізраїль, тепер залежить лише від “незначних” практичних питань.

Про це заявив прем’єр-міністр Катару в неділю в Досі у присутності верховного представника ЄС із закордонних справ Жозепом Борреллем, пише Рolitico.

Прем’єр-міністр Катару шейх Мохаммед бін Абдулрахман аль-Тані назвав проблеми, з якими стикається угода, “практичними та матеріально-технічними”.

Він прокоментував ситуацію після того, як Білий дім заперечив досягнення угоди про звільнення 50 заручників в обмін на п’ятиденну паузу у бойових діях з боку Ізраїлю. Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу також спростував досягнення угоди.

У переговорах щодо укладення угоди “час від часу протягом останніх кількох тижнів відбувалися злети і падіння”.

Тепер я більш упевнений, що ми достатньо близькі до досягнення угоди, яка зможе безпечно повернути людей додому”, — додав прем’єр-міністр Катару.

Що кажуть у США про звільнення заручників ХАМАСу

Адміністрація президента США Джо Байдена заявила, що Вашингтон “наполегливо працює” над досягненням угоди між Ізраїлем і ХАМАС.

“Ми ще не досягли угоди, але ми продовжуємо наполегливо працювати над нею”, — написала в соціальних мережах речниця Ради національної безпеки Адрієнн Уотсон.

“Ми ближче, ніж були, до досягнення остаточної угоди”, — сказав заступник радника з національної безпеки США Джон Файнер.

Тим часом Нетаньягу неодноразово заявляв, що не погодиться на припинення вогню, доки не будуть звільнені всі заручники.

Катар, де розташовано політичний офіс ХАМАСу і який пожертвував мільйони доларів фінансової допомоги Газі, був залучений до посередництва, що призвело до звільнення чотирьох заручників у жовтні.

“Я дуже ціную конструктивну роль, яку Катар відіграє… у зміцненні миру та стабільності”, — сказав Боррель на пресконференції у коментарі щодо “ключового посередника” перемовин — Катару.

Нагадаємо, ТСН.ua повідомляв раніше,що лідери терористичного угруповання ХАМАС ведуть розкішне життя і не відмовляють собі у лімузинах, віллах та приватних літаках. Ватажки бойовиків кілька десятиліть контролюють усі фінансові потоки Гази.   

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *