Дрони-мисливці та “Вампіри”: захисники України розповіли, як безпілотники “полюють” на окупантів

Ексклюзив ТСН

Українські захисники на Бахмутському напрямку активно знищують окупантів та їхню техніку за допомогою безпілотників

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Маргарити Потапової. 

ТСН побувала біля лінії фронту, де оператори коптерів прикордонного загону захищають Україну від російських окупантів. Керівник підрозділу аеророзвідки на позивний “Кажан” до повномасштабного вторгнення росіян у війську знімав з коптера переважно навчання загону прикордонників. Коли 24 лютого росіяни колонами важкої техніки посунули на ділянці біля Новотроїцького, його коптер став ударним.

“Доводиться працювати постійно під ворожим РЕБом. Якщо є вітер, то це обмеження для коптера, але на це не маємо звертати уваги, тому що ворог цим користується і за непогоди він сунеться”, – каже оператор дрону “Вовк”. 

На фронті прикордонники, окрім гранат і ВОГів, застосовують і саморобні боєприпаси, надруковані на 3D-принтері.

Нині підрозділи  навчаються на “Вампірах” українського виробництва. Ці дрони оснащені тепловізором, що дозволяє ефективно працювати  вночі. Бійці, які стоять на передній лінії оборони нині оголошують збори більше на ударні FPV-дрони, адже вони дешеві та дієві. І на рівні з артилерією можуть зупиняти ворожі штурми

Поширення новітніх технологій змушує українські підрозділи перелаштовуватись. Пілоти БПЛА обходять ворожі ППО і продавлюють російські РЕБи, які ховають від менших пташок роботу своїх гармат. Так само і ворог вчиться у нашого війська, коли бачить ефект від зміни тактики боїв. 

Прикордонники також опановують дрони-мисливці. DroneHunter ловитиме ворожі “Орлани”, “Зала” та “Шахеди” за допомогою сітки.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео:  Дрони УКРАЇНСЬКОГО виробництва змінюють тактику на полі бою!

Нагадаємо, в Україні збільшать кількість мобільних груп для боротьби з “Шахедами”.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *