“Стоїмо 12 днів, а страйкарі смажать барбекю”: український водій розповів про ситуацію на кордоні з Польщею

Події

Український водій Олександр Буглак, який перевозить продукти харчування і застряг на кордоні з Польщею, розповів про поточну ситуацію.

Про це він сказав в ефірі національного телемарафону.

Стоїмо у черзі 12 днів – від вечора 8 листопада. Черга рухається дуже повільно – вдень до 1 км. Польські перевізники хочуть, щоб нам знову повернули дозвільну систему”, – каже Олександр Буглак.

За його словами, українські водії не можуть особисто поговорити з польськими протестувальниками, адже вони стоять дуже далеко і поліція до них не пускає.

“Поліція не пускає за 500 метрів до них. Вони там смажать барбекю. Ми веземо продукти харчування: майонез, кетчуп, соуси. Я спробував проїхати, мене просто розвернули перед пунктом пропуску, і я поїхав назад у чергу стояти”, – сказав Олександр.

Як розповів в ефірі заступник міністра економіки України Тарас Качка, блокування кордону поляками – в динаміці це надзвичайно велика шкода для української економіки, тому що вантажівки, які заблоковані, особливо з боку польського кордону, зменшують кількість товарів, які ми можемо відправити на експорт.

“Навіть якщо сьогодні ситуація нормалізується, потрібен буде час, щоб відновити постачання. Це буде великим ударом по українській економіці”, – зазначив він.

За словами міністра, через польських страйкарів черги збільшилися у всіх пунктах пропуску через навантаження на заблоковані пункти, зокрема на кордоні з Угорщиною, Словаччиною та Румунією.

“Ми відкриті до діалогу не лише на міжнародному рівні, а й до переговорів із польськими протестувальниками. Страйк також вдарить по продажах європейських виробників напередодні новорічних свят”, – резюмував Тарас Качка.

Нагадаємо, від 6 листопада розпочався страйк польських перевізників, які вимагають скасувати транспортний безвіз для України. Польські перевізники страйкуватимуть на кордоні через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та країнами ЄС.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *