Фінляндія стягнула війська до кордону з РФ: що відбувається на пунктах пропуску

за кордоном

Фінляндія закрила всі чотири пункти на південному перетині кордону з Росією через потік нелегальних біженців із Сомалі. Пункти пропуску відкриті тільки на півночі, де за день 35 біженців перейшли кордон. Внаслідок цього існує ймовірність, що незабаром закриються абсолютно всі пункти.

Про це Денис Перцев сказав в ефірі телеканалу “Еспресо”.

“Фіни порушують питання щодо необхідності повного закриття кордону на два тижні. Ситуація нагадує події, які відбулися два роки тому, коли була напруженість між Росією і Фінляндією. Тоді Росія завезла понад 2 тисячі біженців з Іраку, зараз переважно біженці із Сомалі”, – розповів представник української громади у Фінляндії.

За його словами, нині Фінляндія передислокувала свої військові сили до кордону з Росією. Якщо ситуація погіршуватиметься, то закриються всі пункти пропуску з країною-агресоркою.

“На пунктах пропуску великі, кремезні парубки на роверах намагаються перейти кордон. Їх фіни не пускають, але з російського боку за ними одразу зачиняється брама, і назад потрапити вони вже не можуть. Коли кордони були закриті з обох боків, то 15 людей палили багаття, і потім їх пустили назад до Росії. Згідно з фінським дослідженням, людей централізовано доводять до кордону. На російському боці організовано продаж велосипедів і гарячий чай. У Росії пропонують нелегальним мігрантам потрапити до Фінляндії за 2-5 тисячі доларів”, – розповів Перцев.

Нагадаємо, в ніч проти 18 листопада Фінляндія закрила контрольно-пропускні пункти на кордоні з РФ. Причиною стали масові випадки, коли на кордон за сприяння російських прикордонників прибувають громадяни третіх країн без документів і вимагають притулку.

До того фінська влада запровадила додатковий обмежувальний захід – заборонила перетин кордону з Росією на велосипеді. Це сталося тому, що за останні місяці до Фінляндії намагалася потрапити рекордно велика кількість росіян і громадян третіх країн, які не мають в'їзних документів. Вони все частіше намагалися в'їхати на велосипедах, тож тепер Фінляндія вживає заходів.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *