В ISW оцінили, як мороз та сніг на фронті вплинуть на активні бойові дії

Війна

Попри дощову та снігову погоду і українські, і російські війська продовжують вести наступальні дії на сході та півдні України.

Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики навели цитату речниці 14-ї окремої механізованої бригади Надія Замрига заявила, що російські війська продовжують штурмувати Куп’янський напрямок, незважаючи на сніг і мороз.  Вона додала, що кількість російських атак, швидше за все, зменшиться через погодні умови, але повністю російські окупанти не припинять наступальних операцій. 

20 і 21 листопада російські “військкори” заявили, що як російські, так і українські війська відчувають труднощі з використанням безпілотників, зокрема для коригування артилерійського вогню, за поганих погодних умов на всьому фронті.

“Вони (російські “військкори – ред.) стверджували, що брудна погода ускладнює рух транспортних засобів, але українські та російські сили продовжують маневрувати та діяти в усіх напрямках”, – цитують в ISW заяву росіян.

За оцінкою аналітиків, морозні погодні умови взимку, ймовірно, спонукатимуть до відновлення більш активних бойових дій, а дощова погода, яка триває, навряд чи зупинить українські чи російські атаки.

Нагадаємо, за даними Генштабу, Сили оборони продовжують наступати під Бахмутом. Яка ситуація на фронті – читайте за посиланням

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *