На компанію Sony подали позов одночасно 9 мільйонів людей: що сталося та як це можливо

за кордоном

Компанія Sony може зіткнутися з масовим позовом на суму до 7,9 мільярда доларів США за звинуваченнями у зловживанні своїм панівним становищем.

Про це повідомляє Reuters.

Торік проти Sony Interactive Entertainment (SIE) було подано позов від імені майже 9 мільйонів людей у Великій Британії, які придбали цифрові ігри або додатковий контент через магазин PlayStation Store від Sony.

Зазначається, що компанія зловживала своїм домінувальним становищем, вимагаючи, щоб цифрові ігри та доповнення купувалися і продавалися лише через PlayStation Store, який стягує 30% комісію з розробників і видавців.

У позові стверджується, що через це клієнти платили за ігри та додатковий контент вищу ціну, ніж вони могли б заплатити. Натомість юристи Sony стверджують, що справа була “хибною від початку до кінця”, і заявили, що вона має бути закрита.

Однак апеляційний трибунал дозволив продовжувати розгляд справи. Вирок у цій справі може стати першим кроком до компенсації для споживачів. Sony наразі відповіла на це рішення.

Нагадаємо, компанія мільярдера Ілона Маска X, раніше відома як Twitter, подала позов проти Media Matters та її автора Еріка Гананокі через нібито “навмисно неправдивий звіт” про антисемітизм на платформі.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *