Росіяни на окупованих територіях нервують через велику кількість дітей, охочих вчити українську – ЦНС

Події

Свідомі українці в окупації, попри те, що перебувають у надскладних умовах, продовжують боротись за свою ідентичність – говорити українською та вивчати рідну мову. Звісно ж, це дуже дратує російських окупантів.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Мова – це код нації

Як відзначають у ЦНС, у школах на ТОТ тимчасово дозволено відвідувати уроки з української мови, якщо є відповідна заява батьків. Очікувано, що ворог здійснює неабиякий тиск на них. Утім, кількість заяв щодо бажання вивчати українську значно більше, ніж очікували у Кремлі. 

“У регіоні не вистачає підручників, адже для таких уроків росіяни надрукували свої підручники української мови з розповідями про “братні народи” й виправдовуванням окупації. Проте кількість примірників завезли на ТОТ набагато менше, ніж охочих вчити рідну мову”, – зазначають у Центрі.

Російські загарбники відреагували на цю ситуацію у традиційній манері. Окупаційна адміністрація просто поставила завдання директорам підконтрольних шкіл провести бесіди з батьками. Ворог очікує, що ті відмовляться від вивчення їхньою дитиною рідної мови.

Напередодні стало відомо, що загарбники на окупованих територіях створили “школу блогерів” через брак пропагандистів.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *