Їхнє життя змінила Революція гідності: діти розповіли, чи радили б батькам йти на Майдан

Ексклюзив ТСН

В Україні росте покоління дітей, життя якого повністю змінила Революція гідності. Зараз вони дорослішають під час війни. ТСН поспілкувалася з дітьми журналістів, редакторів і ведучих, які розповіли про своє ставлення до цього.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Неллі Ковальської.

Працівники ТСН у робочі зміни були на Майдані, а у вільний час – волонтерили та допомагали. Приходили вони туди з дітьми.

Михайло Соболєв відмовився їхати з України та займається громадською діяльністю

Михайло Соболєв – син Марічки Падалко. Нині йому 16, він подорослішав – і долучився до руху опору, щоб київська влада виділяла гроші на військові потреби. Саме почерк Міші – на більшості радянських пам’ятників, знесення яких вимагає столична громада. Його батьки вмовляли виїхати за кордон разом із молодшими сестрами.

“Взагалі не хотів їхати, мені це здавалося недоречним, не гідним. Я дуже люблю своє місто, свою країну і мені хотілося бути дотичним до всього”, – каже Михайло.

Йому дозволили залишитися за умови, що не ігноруватиме тривоги та ходитиме до укриття. І що після школи продовжить навчання.

Історії трьох дітей Неллі Ковальської

Івась, Юся і Степан – діти Неллі Ковальської. Юсі тоді було – п’ять, зараз вона вже підліток. Івасеві тоді було 12. Він погано пам’ятає Майдан, але дуже чітко – те, що було після.

“Я тоді в школі перейшов повністю на українську мову”, – каже Івась.

Тепер йому – 22. Він культуролог за освітою, але не працює за спеціальністю – викладає у школі.

Степан народився у вересні 2014 року. Він не бачив миру. Все своє життя живе у війні і всіма силами їй опирається та допомагає військовим.

Діти підтримують Революцію гідності

Ліза – донька Іри Маркевич. За кілька місяців до Майдану її родина переїхала до нового будинку під Києвом, який зводили своїми силами і дуже любили. Облаштовувати свій дім вони закінчили 2020-го. В березні 2022 року російські солдати спалили його вщент.

Данило – син Ольги Кашпор. Тоді йому було лише три роки. Він дякує українським воїнам за можливість жити.

На цій фотці йому 3. І він пам'ятає Майдан з висоти татового зросту. Тепер каже – бачив згори найкращих людей.

Діти кажуть, що якщо б у них була машина часу, вони могли б не переконувати своїх батьків не брати участь у Революції гідності, а лише порадили б їм тепло вдягнутися.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 11:00 за 22 листопада 2023 року | Новини України

Нагадаємо, що сьогодні, в 10-ту річницю початку подій Революції гідності ДБР заявило про фінішну пряму в розслідуванні справ Майдану та назвало обвинувачених.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *