Ситуація на польсько-українському кордоні стає небезпечно критичною – Тарас Батенко

Політика

Блокування польськими перевізниками кордону з Україною становить серйозну загрозу забезпеченню України необхідною продукцією та блокує один з головних шляхів нашого експорту.

Про це повідомив народний депутат України Тарас Батенко, який ініціював звернення від Верховної ради України до новообраного польського Сейму.

У цьому зверненні українські парламентарі закликали польських колег вплинути на діючий Уряд Польщі у розв’язанні проблеми блокування польсько-українського кордону.

“Подальше блокування руху товарів на українсько-польському кордоні неминуче призведе до погіршення як соціально-економічної ситуації в Україні, так і її військових можливостей. Ми нагадуємо нашим друзям у Польщі, що сухопутний коридор у Європу сьогодні чи не єдиний спосіб торгівлі та забезпечення України необхідною продукцією”, – заявив Тарас Батенко.

Він додав, що сьогодні на заблокованому кордоні помер уже другий водій з України, а ця ситуація серйозно загрожує подальшим добросусідським відносинам між поляками та українцями.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *