Комендантську годину в Києві за рік порушило понад 41 тисячу осіб: як їх карали

Київ

За останній рік у Києві правоохоронці виявили 41394 людей, які порушили встановлені заходи комендантської години. Із них 40017 людей доправили до управлінь поліції.

Про це розповіли в Головному управлінні Нацполіції в Києві, пише hromadske

Нині за порушення комендантської години покарання не передбачене. Притягнення до відповідальності можливе лише в разі вчинення адміністративних чи кримінальних правопорушень, кажуть правоохоронці.

Патрулі мають право перевіряти посвідчення, документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи. А в разі відсутності документів поліціянти можуть затримувати людей і доправляти до органів або підрозділів Нацполіції для встановлення особи. Також правоохоронці можуть за потреби проводити огляд речей, транспортних засобів, багажу та вантажів.

Яке покарання може бути за порушення комендантської години

Від кінця жовтня в парламенті зареєстрували законопроєкт, напрацьований спільно з МВС і Нацполіцією, який передбачає чималі штрафи за порушення комендантської години.

Так, громадянам може загрожувати штраф у розмірі від 8 500 до 17 000 гривень. У разі повторного порушення сума множиться на два.

Для бізнесу штрафи значно вищі — від 51 до 102 000 гривень. Якщо ж порушення зафіксують повторно протягом року — він зросте до 170 або 340 000 гривень.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *