Окупанти змінили тактику застосування ДРГ: яка відповідь Сил оборони

Події

Російські окупанти продовжують спроби використання диверсійно-розвідувальних груп на Сумському напрямку. Нещодавно ДРГ виявили і в Харківській області.

Про це в рамках єдиного телемарафону повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

“Як і раніше, спроби використання ворогом диверсійно-розвідувальних груп найбільше фіксуються на Сумському напрямку, але за останні кілька тижнів групи ДРГ викривалися і по Харківській області. Водночас щойно такі групи викриваються, по них одразу завдається вогневе ураження і вони надалі відходять за лінію державного кордону”, – розповів Андрій Демченко.

Він також додав, що наші бійці добре розуміють загрозу використання ворогом диверсійно-розвідувальних груп і те, що вони намагаються викрити позиції Сил оборони, по яких у подальшому завдається вогневе ураження із застосуванням різноманітного озброєння з території Росії.

“І тому ми маємо і протидиверсійні резерви, які в разі появи і викриття ДРГ направляються до тих місць для того, щоб зачистити місцевість… В інженерному відношенні укріплювати лінію кордону доволі складно через обстріли, які Росія щоденно здійснює по території України – це в межах Чернігівщини, Сумщини, Харківщини. А натомість ми укріплюємося фортифікаційно в максимальній близькості до кордону. Але є таки території, де варто працювати саме протидиверсійним резервом”, – зазначив Демченко.

Нагадаємо, що українські кабани “вполювали” російську ДРГ у Чорнобильській зоні.

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *