Данілов заявив, що Росія активізувала в Україні мережу шпигунів: яка мета ворога

Політика

Росія активізувала в Україні мережу своїх шпигунів, щоб дестабілізувати ситуацію в державі.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов сказав у інтерв’ю The Times.

Данілов повідомив, що російські агенти мають на меті “вбити клин між політичним і військовим керівництвом України, а також розпалити антиурядові настрої серед населення”.

За словами секретаря РНБО, країна-агресорка намагається скористатися “так званою напругою” між президентом України Володимиром Зеленським та головнокомандувачем ЗСУ, генералом Валерієм Залужним.

Посадовець зазначив, шо Росія намагається “поширити дезінформацію та пропаганду, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні”.

“Вони (росіяни – ред.) розуміють, що не зможуть перемогти військовим шляхом, тому спроби внутрішньої дестабілізації стали пріоритетом”, – сказав секретар РНБО.

Данілов також поінформував, що російські розвідувальні служби для роботи за кордоном використовують два види співробітників: агентів під дипломатичним прикриттям та агентів, яких називають “нелегалами”.

Зауважимо, Данілов сказав у коментарі “Українській правді”, що видання Times неправильно зрозуміло його і написало про начебто російських шпигунів у рядах СБУ. Насправді секретар РНБО мав на увазі, що СБУ “активно працює по шпигунах”.

Що кажуть в СБУ про ворожих агентів

Водночас в СБУ зазначили, що протидія спробам ворожих спецслужб налагодити свої агентурні мережі та дестабілізувати ситуацію в Україні є одним із ключових напрямків діяльності спецслужби.

“Ми фіксуємо такі прояви та системно й ефективно нейтралізуємо діяльність тих, хто має намір шкодити державній безпеці”, – поінформували у пресслужбі СБУ.

Так, протягом 2022-2023 років було викрито понад 2000 зрадників і встановлено понад 300 агентів іноземних спецслужб. Зокрема, серед викритих осіб – колишні і чинні народні депутати Віктор Медведчук, Андрій Деркач, Олександр Пономарьов, Олександр Дубінський, ексочільник Головного управління СБУ в Криму Олег Кулініч та інші.

“Такі результати, зокрема, стали наслідком того, що СБУ посилила напрям контррозвідувальної діяльності, змінила кадрові підходи до своєї роботи та пройшла шлях внутрішнього очищення”, – звернули увагу у спецслужбі.

В СБУ зазначили, що нейтралізують будь-які спроби російських ФСБ та ГРУ використовувати свій агентурний потенціал в умовах війни, і роблять усе можливе, щоб ворожі мережі були повністю викорінені.

 “Наголошуємо: окремі акценти, озвучені сьогодні у ЗМІ, щодо активізації мережі шпигунів всередині української спецслужби, не відповідають дійсності і є проявом некоректної інтерпретації слів очільника РНБО”, – вказали у пресслужбі.

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомив, що російські спецслужби працюють над операцією “Майдан-3”, мета якої – усунути від влади президента України.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Замахи на Зеленського і план “Майдан-3” – аналіз від Подоляка

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *