Як українські медики рятують російських полонених: подробиці від бойової медикині

Ексклюзив ТСН

Бойова медикиня Інтернаціонального легіону територіальної оборони ЗСУ Анастасія Муцей пригадала свій перший досвід надання допомоги російському полоненому, який був поранений своїми ж.  

Про це вона розповіла в ексклюзивному інтерв'ю журналістці TSN.UA Аліні Туришин.

“Взагалі це було ще в Луганській області — це перші росіяни, з якими я зустрілась. Тобто я до цього вживу їх ніколи не бачила. Там була така місія, вони прорвалися, наша група їх оточила, один поранений помер одразу. А поранений  він був від своєї ж артилерії, яка почала дуже сильно з російської сторони гатити по нашим хлопцям, щоб вони не могли дійти”, — каже Анастасія. 

“Нам передали, що були поранені хлопці і треба буде надати першу медичну допомогу і перевірити, чи можуть вони бути на допиті. Бо якщо б хтось був критично поранений, його б спочатку відвезли в стабілізаційний пункт і надали б там допомогу”, — додала вона.

“Ми чекали їх, вони приїхали, а наші хлопці були прямо щасливі. Вони їх вивели, винесли нові АК-12 — ними можна стріляти як чергою по три-чотири патрони”, — зазначила бойова медикиня.

Вона розповіла, що вони оглянули полонених: “Потім я дізналась багато історій про те, що наші військові хворіють на туберкульоз через те, що у них був контакт з росіянами, хворими на цей недуг. Я про це тоді не знала, була без маски. Але ми були в рукавичках”.

Основний допит, пригадує Анастасія, проводив командир: “В мене був дуже сильний гнів, хотілося вдарити цього полоненого. Він говорив такі нісенітниці. Це був бойовик “Шторму-Z”, він сидів у в’язниці, вбив жінку, щоб вкрасти у неї гаманець. Він розповідав, що вони дуже бідно живуть. Телефонів у них не було, забрали у них і документи”.

“Була така історія, не знаю, чи правда. Сказав, що їх привезли і що вони будуть обороняти, потім дали команду йти і штурмувати. Командира вбили першого, вони не знали, що робити і просто пішли, щоб здатись у полон. Але це правда. Бо навіть один із наших хлопців, який там був, розповідав, що коли підійшов до цього полоненого, він просто викинув зброю, сам зняв плитоноску і здався”, — додала бойова медикиня. 

Нагадаємо, бойова медикиня Анастасія Муцей розповіла, як потрапила до Інтернаціонального легіону. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Як українські медики рятують російських полонених? Ексклюзивні подробиці

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *