У Литві нагадали Заходу про Перл-Гарбор, дорікнувши щодо війни в Україні

Політика

Захід не розглядатиме війну Росії проти України як безпосередню загрозу, допоки не станеться потрясіння, схоже до нападу на Перл-Гарбор.

Таку заяву зробив голова МЗС Литви Ґабріелюс Ландсберґіс, повідомляє LRT.

Ландсберґіс вважає, що Захід недостатньо відкритий і чесний у контексті того, що насправді означає війна. Міністр припустив, що це пов’язано зі страхом ескалації.

Очільник литовського МЗС наголосив, що здебільшого Захід намагається представити війну в Україні “як регіональну, все ще далеку проблему, яка нас абсолютно не зачіпає”. Однак це велика політична проблема, переконаний посадовець.

“Як людина, яка цікавиться історією, я боюся, що ми чекаємо на Перл-Гарбор. Ми вже пройшли всі етапи, але вважаємо, що якщо Перл-Гарбора не сталося, то все добре. Однак усе не так добре”, – сказав Ландсберґіс.

Що відомо про Напад на Перл-Гарбор

Японія скоїла напад на військово-морську базу США Перл-Гарбор 7 грудня 1941 року без офіційного оголошення війни. Це був раптовий комбінований напад палубної авіації і карликових субмарин на американські військово-морські сили, розташовані в околицях Перл-Гарбора на острові Оаху (Гавайські острови). Було знищено або пошкоджено 20 кораблів і майже 190 літаків США. Наступного дня Штати оголосили війну Японії та вступили у Другу світову війну, чого так намагалися уникнути.

До слова, згідно з дослідженням Німецького товариства зовнішньої політики, якщо війну в Україні буде заморожено, Росії вистачить шести років, щоб підготувати свої війська до прямого конфлікту з НАТО.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Росія буде готова до війни проти НАТО за 6 років! Дослідження експертів

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *