Тяжкі бої під Соледаром: росіяни хочуть відбити стратегічне село, в ЗСУ розповіли про ситуацію

Російські окупанти постійно атакують село Васюківка Донецької області. Там наші військові відбили позиції у росіян. Ті ж намагаються повернути їх і відкинути лінію фронту від наразі окупованого Соледара. Село стратегічне, бо на шляху до траси на Бахмут.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Юлії Кирієнко.

ТСН побувала на лінії фронту під Соледаром. Тут вкрай небезпечно, адже окупанти обстрілюють позиції Сил оборони артилерією та “полюють” на авто дронами.

Знімальна група приїхала на ділянку, де працює українська артилерія. Тут іде бій на околицях Васюківки – невеликого села, звідки наші військові недавно відкинули ворога.

“Йде спроба ворога штурмувати наші позиції. Із Соледара ворог намагається захопити населений пункт Васюківка і покращити свої позиції”, – каже командир підрозділу Олег.

Під Соледаром після капітального ремонту воює САУ. Воїни кажуть, що тепер основне – це снаряди для неї. Військовий Андрій показує, який вигляд має відремонтована гармата. Це той самий командир, якого ТСН знімала ще рік тому на Бахмутському напрямку. Він розповідав нам, як на початку повномасштабного вторгнення обдурив росіян на блокпостах, щоб вибратися з окупованого рідного Мелітополя. Андрій їхав до рідної 30-ї механізованої бригади, в якій відслужив 12 років. І звільнився незавдовго до повномасштабного вторгнення.

Військові знищують не лише групу ворожої піхоти, а на друзки розбивають їхню систему радіоелектронної боротьби, яка заважає нашим дронам працювати в небі. А отже, контролювати дії окупантів.

З кожним пострілом на обличчі Андрія зʼявляється усмішка. Він вірить, що кожен вихід снаряда наближає його до рідного й поки окупованого міста. А зараз його гармата добре прикрила піхоту в бою.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Біля Соледара гаряче! ЗСУ відбивають неспинні атаки росіян!

Нагадаємо, ЗСУ вдарили по будівлі, де радилися окупанти-чиновники.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *