Чи будуть відключення світла за мінусової температури – гендиректор YASNO розповів

Події

В Україні станом на ранок середи, 29 листопада, знеструмленими залишаються близько 450 населених пунктів. Це пов'язано з негодою, яка накрила регіони останніми днями.   

Як розповів в ефірі національного телемарафону генеральний директор компанії YASNO Сергій Коваленко, в Україні наразі немає профіциту електроенергії через пошкодження мереж внаслідок негоди.

“Треба розуміти, що відключення з точки зору генерації (дефиціт/профіцит) враховує ситуацію по всій країні. Після початку повномасштабного вторгнення ми є дефіцитною державою. Це стосується пікових годин споживання, як у зимовий, так і літній період. Проте у нас збільшилася на 500 МВт можливість імпортувати електроенергію”, – розповів він.

На запитання про те, чи варто очікувати відключення світла за мінусової температури, він пояснив, що за відсутності критичних пошкоджень внаслідок обстрілів з боку Росії енергосистема працюватиме стабільно.

“Всі довгострокові відключення відбуваються не через генераційну проблему, а мережеву – коли пошкоджені ті чи інші вузли передавання електроенергії, а не генерації”, – сказав він.

Сергій Коваленко зазначив, що обленерго покращили графіки відключення світла, якщо в цьому буде потреба, для справедливого розподілення електроенергії між споживачами.

Він також додав, що остання масована дронова атака на Київ не призвела до критичних пошкоджень – тимчасові знеструмлення були через падіння уламків від збитих дронів на лінії електропередач.

Нагадаємо, в Міненерго відповіли, яка вірогідність, що Україна вдаватиметься до відключень світла.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *