Президенти Литви, Латвії та Польщі відмовилися від “сімейного фото” з Лукашенком

Політика

На саміті ООН зі зміни клімату COP28 в Дубаї президенти Литви Гітанас Науседа, Латвії Едгар Рінкевичс та Польщі Анджей Дуда бойкотували спільну фотографію з білоруським диктатором Олександром Лукашенком.

 Про це повідомляє видання LRT.

Литовський президент Науседа заявив, що “це називається сімейним фото”, а “Лукашенко не належить до тієї сім'ї, до якої ми хочемо належати”. Він називає цинізмом демонстрацію єдності ” з такими людьми, які не поважають ні демократичних законів, ні верховенства права”.

“Було б лицемірством стояти пліч-о-пліч з лідером країни, яка стала плацдармом для російської агресії проти України. Білоруський режим сприяє руйнуванню майбутнього світу і разом із Росією несе відповідальність за те, що відбувається в Україні – від загибелі людей до катастрофічного впливу на навколишнє середовище”, – наголосив він. 

Зазначимо, що країни Заходу звинувачують Лукашенка в тому, що він дозволив Росії використовувати територію Білорусі як плацдарм для нападу на Україну, дозволивши Москві розмістити в країні тактичну ядерну зброю.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що сподівається на відновлення відносин з країнами ЄС. Зокрема, йдеться про Польщу та Литву. 

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *