Чи будуть різкі коливання курсу та в якій валюті краще зберігати заощадження: експерт дав відповідь

Економіка

Боятися різкого коливання валютного курсу українцям точно не варто.

Про це в ефірі “1+1″сказав доктор економічних наук Андрій Длігач і розповів, у якій валюті краще зберігати заощадження.

“Боятися точно не треба. Національний банк і уряд показали спроможність опиратися таким ризикам – коливанню валютного курсу. Йдеться про те, щоб привести у відповідність офіційний курс і курс комерційний”, – зазначив експерт.

Длігач наголосив, що в Україні зараз немає нестачі валюти – ні в Національного банку, ні в економіці, а отже, не буде різких коливань курсу.

“Звісно, певні коливання відбудуться найближчим часом… Економіка має зрости, а для цього потрібна певна лібералізація. В цифрах. Це ж не природний процес. Від того, що я зараз скажу з екрану, і буде залежати сам курс. Якщо я скажу, наприклад, 41, і люди злякаються і побіжать купувати валюту, то може бути і 42, і 43. Насправді немає ризику, щоб суттєво змінився курс”, – пояснив він.

Длігач також порадив зберігати заощадження у тій валюті, в якій ви розраховуєтеся та сплачуєте комірне.

“Моя порада залишається, як була завжди: тримати свої заощадження у пріоритеті в тій валюті, в якій ви розраховуєтеся там, де ви несете більшість своїх зобов'язань – за вашими кредитами, чи за оплатою комірного, чи за допомогою. Навіть донати ми ж робимо у гривнях. Отже, у гривні – все ж таки пріоритет”, – резюмував економіст.

Нагадаємо, раніше економіст Олег Пендзин спрогнозував, яким буде курс долара 2024 року в Україні.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *