5 головних уборів, від яких волосся починає швидко жирніти і випадає: не варто їх носити

Різне

Якщо ви вибрали неправильну шапку, ваше волосся одразу жирнітиме і втратить свою красу та еластичність. Потім довго доведеться відновлювати здоров’я локонів, на що може піти кілька місяців. Розповідаємо, яких шапок не варто носити, щоб уникнути проблем із жирністю та випадінням волосся, і чим краще їх замінити.

Шапки з великою кількістю декоративних елементів

Такі головні убори свідчать про несмак своєї власниці. Надлишок паєток, стразів і камінчиків на шапці – це антитренд зимового сезону 2023-2024, що здешевлює будь-який аутфіт. А ще волосся постійно чіпляється за ці елементи декору, тому механічно може пошкодитися. Краще замінити такі шапки на мінімалістичні в’язані моделі без дешевої фурнітури.

Шапки не за погодою

Голова не повинна як пітніти, так і переохолоджуватися, бо це однаково погано впливає на волосся. Якщо шкіра голови пітніє, тоді волосся починає жирніти, а потім його кілька місяців доведеться відновлювати і приводити до норми. Тому варто вибирати головні убори за погодою, хутряні й вовняні шапки одягайте лише в морози. І у приміщенні знімайте шапку, дайте шкірі голові подихати, тоді волосся не жирнітиме.

Шапки із синтетичних матеріалів

Штучні матеріали не дихають, голова швидко пітніє, через що волосся починає жирнішати. Тому під час вибору головного убору звертайте увагу на склад виробу. Якщо шапка з натурального матеріалу, вона дихатиме. Якщо у вас хутряна шапка чи виріб зі 100% вовни, голова також може пітніти, тому тут є перевірений спосіб, щоб цього уникнути. Робіть для такої шапки шовкову підкладку, тоді волосся не жирнітиме.

Занадто тісні шапки

Вибираючи головний убір, варто орієнтуватися на свої відчуття. Якщо вам здається, що шапка тисне чи викликає свербіння шкіри, її треба замінити на більш комфортну і з іншим складом. До того ж головний убір, який занадто тисне, перекриває потік поживних речовин до шкіри голови. Через це може початися випадіння волосся.

Пов’язки та навушники

Такі аксесуари не підходять до холодних погодних умов, оскільки шкіра голови буде мерзнути, через що може початися випадіння волосся. Тому краще їх замінити на шапки, які покривають голову повністю.

Читайте також:

Модна стрижка бокс-боб: найкраща зачіска для тонкого волосся для надання об'єму

Стильний зимовий манікюр на короткі нігті: які кольори будуть на піку популярності 2024 року

Як доглядати за волоссям у зрілому віці: популярний метод двох шампунів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *