Якщо не припускатися чотирьох основних помилок, ваш салат “Олів'є” буде надзвичайно смачним. Перевірте самі.
Як правильно підібрати овочі для салату “Олів’є”
Багато хто, коли готує салат “Олів’є”, хоче додати до нього якнайбільше продуктів, щоб всім вистачило цієї смакоти. Але таким чином вони тільки псують салат. Особливо, якщо використати забагато картоплі. Вона заглушить смак усіх інших складників. Тому краще вибирати для “Олів’є” таку картоплю, яка містить мало крохмалу.
Не жалійте яєць
Варені яйця роблять салат дуже ніжним і апетитним. Ви можете без проблем додати до “Олів’є” 3-5 яєць — звичайно, залежно від того, які вони великі.
Забудьте про консервований горошок
Майже всі, хто робить цю страву на новорічний стіл, використовують для салату тільки консервований горошок. Але кухарі порадять замінити його замороженим свіжим горохом, який треба трохи поварити в ледь солоній воді перед тим, як додати. Так ви отримаєте більш насичений смак страви, а ще й здивуєте своїх гостей.
Спробуйте інше м’ясо
Можливо, ви не знали, але в оригінальному рецепті не було ковбаси. До складу “Олів’є” входило тільки відварене м’ясо. Тому краще і зараз додати саме філе курки, індички або відварену яловичину. Можна навіть змішати різне м’ясо. Завдяки заміні тільки цього одного складника ви зможете отримати набагато смачнішу та яскравішу страву.
Якщо ви не будете робити таких помилок, то вже цієї новорічної ночі зможете насолодитися справжнім смаком салату “Олів’є”. А ще — спробуйте приготувати домашній майонез, а не купувати магазинний. Тоді страва буде ще й кориснішою.