Лукашенко поїхав до Китаю: про що соратник Путіна говоритиме із Сі Цзіньпіном

за кордоном

У неділю, 3 грудня, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко подався до Китаю для переговорів із головою КНР Сі Цзіньпіном.

Про це повідомила пресслужба Лукашенка.

Переговори з головою КНР Сі Цзіньпіном пройдуть у понеділок, 4 грудня. 

“На порядку денному — питання торговельно-економічного, інвестиційного та міжнародного співробітництва. Також у програмі візиту — низка заходів соціально-гуманітарного спрямування”, — йдеться у повідомленні.

Різниця в часі між Пекіном та Мінськом – п'ять годин. Тобто понеділок там розпочнеться 3 грудня о 19.00 за Мінським часом.

Про що говорили раніше

Нагадаємо, раніше Лукашенко відвідував Китай у березні цього року. Як головні досягнення тоді пресслужба білоруського диктатора відзначила “чотиригодинні продуктивні переговори” з Сі Цзіньпіном.  Повідомлялося про підписані домовленості, які “оцінюються загалом у 3,56 млрд доларів”.

Лукашенко та Сі обговорювали також війну Росії з Україною.

Тоді ж візит Лукашенка до Китаю прокоментували до США. 

За словами прес-секретаря американського Держдепартаменту Неда Прайса , “той факт, що КНР взаємодіє з Лукашенком, який, по суті, поступився своїм суверенітетом Росії, є лише ще одним елементом поглибленої взаємодії КНР з Росією, з усіма тими, хто бере участь і підтримує жорстоку війну Росії проти України”.

Нагадаємо, раніше самопроголошений президент Білорусі та соратник диктатора Володимира Путіна Олександр Лукашенко висловився про війну та закликав Росію та Україну сісти за стіл переговорів. 

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *