Указ Путіна про збільшення армії РФ: в ISW розповіли, який “сигнал” подало Міноборони РФ

за кордоном

Міністерство оборони Росії дало “сигнал”, що, ймовірно, має намір продовжувати покладатися на схеми вербування за допомогою “криптомобілізації” для будь-якого потенційного збільшення чисельності російської армії.

Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадали, що Міноборони РФ відповіло на указ президента Росії Володимира Путіна від 1 грудня про збільшення чисельності ЗС РФ і заявило, що російська армія здійснює поетапне збільшення “за рахунок громадян, які виявили бажання проходити військову службу за контрактом”. 

“Ця мова може стосуватися добровольців, яких МО залучило через широку криптомобілізаційну роботу в Росії, і припускає, що МО може використовувати вербування добровольців для довгострокового формування сил”, – зазначили в ISW. 

У Міноборони країни-терористки уточнили, що указ Путіна нібито не передбачає значного збільшення чисельності призовників росіян і другої хвилі мобілізації.

“Указ Путіна, який офіційно збільшив чисельність російської армії з 2,039 мільйона осіб до 2,209 мільйона осіб, а загальну чисельність російського військового персоналу з 1,15 мільйона до 1,32 мільйона, ймовірно, є офіційним визнанням фактичної кінцевої чисельності російської армії, а не наказ про негайне підвищення”, – вважають американські аналітики. 

Також в ISW зауважили, що “часткова мобілізація, тривалі широкомасштабні зусилля з криптомобілізації, кількість російського персоналу, який завершує військову службу, і втрати росіян в Україні можуть ймовірно пояснити чистий приріст 170 000 російських військовослужбовців між указом від 22 серпня про чисельність російської армії та указ від 1 грудня”.

Нагадаємо, 1 грудня Володимир Путін підписав указ про збільшення своєї армії.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *