На Рівненщині чоловік у ТЦК письмово відмовився від повістки та мобілізації: чи покарав його суд

Події

У Рівненській області чоловік у приміщенні ТЦК і СП  (територіальний центр комплектування та соціальної підтримки – ред.) письмово відмовився від повістки. За це його засудили до іспитового терміну. 

Про це йдеться у вироку Березнівського районного суду Рівненської області. 

За даними суду, чоловіка визнали придатним до служби в армії. Він отримав повістку та повинен був прибути на службу у вересні 2023 року, проте ухилився. 

На суді чоловік пояснив, що йому справді вручали повістку, проте він відмовився. Житель Рівненщини пояснив, що у його дружини були тяжкі пологи і він допомагає їй та двом маленьким дітям. Також чоловік скаржився на проблеми зі здоров'ям. 

“Зазначив, що має захворювання суглобів, однак під час проходження військово-лікарської комісії його медичні документи не витребовувались і не перевірялись. У вчиненому щиро розкаявся”, – йдеться у матеріалах суду. 

Чоловік додав, що він дійсно написав заяву, в якій відмовився від мобілізації. 

Суд визнав чоловіка винним за ст.336 КК України та засудив до 3 років позбавлення волі, замінивши на один рік іспитового. 

Нагадаємо, у Києві до 3 років позбавлення волі засудили переселенця з окупованого Луганська, який відмовився від мобілізації та хотів виїхати за кордон.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *