Для Путіна зараз все складається найкращим чином: розбір від Bloomberg

Політика

Лише кілька місяців тому президент Росії Володимир Путін не зміг взяти участь у саміті БРІКС у Південній Африці, оскільки йому загрожував арешт за звинуваченнями у військових злочинах. Тепер він отримує червону доріжку у двох найбільших державах Перської затоки.

Про це пише Bloomberg.

Запланований на 6 грудня візит Путіна до Об’єднаних Арабських Еміратів і Саудівської Аравії підкреслює готовність провідних виробників енергії та давніх партнерів США підтримувати зв’язки з Москвою.

Рідкісна закордонна поїздка президента РФ завершує період, коли події, здається, розвиваються на руку Путіну.

Видання нагадало, як США та союзники намагалися придушити Кремль санкціями після повномасштабного вторгнення Росії до України в лютому 2022 року, а також витратили десятки мільярдів доларів на військову та фінансову допомогу Києву.

“Не дивлячись на це, російська економіка, налаштована на війну, відновлюється, навіть завдяки високому врожаю пшениці. Водночас українська армія намагається відвоювати майже 20% території, окупованої в умовах кривавого глухого кута”, – зазначається у статті.

Автори також вказали, що про зміну часів свідчить і запрошення міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова на конференцію з питань безпеки в Північній Македонії, де торік йому було заборонено бути. Участь у заході також взяли США та європейські держави.

“Поки Вашингтон і європейські столиці все ще підтримують позицію президента України Володимира Зеленського, який виключає переговори про припинення вогню, Путін грає у вичікувальну гру“, – йдеться в публікації.

У США законодавці-республіканці досі блокують схвалення Конгресом збільшення допомоги для України, тоді як в Європі зростає втома від нескінченних боїв.

Зміцнив позиції Росії і конфлікт Ізраїлю та ХАМАСу, який привернув увагу світу до Близького Сходу.

Щоправда, в Росії виснажуються ресурси для підтримання її воєнних зусиль в Україні, і вона пережила крах своєї колись домінувальної торгівлі в Європі.

“Проте тур Путіна Перською затокою показує, що він здатен налагоджувати зв’язки з іншими частинами земної кулі, що є новою ознакою стійкості Росії“, – наголосили автори статті.

Нагадаємо, видання The Economist повідомило, що у Росії вперше з'явилися реальні шанси на перемогу у війні проти України. Це відбувається не в останню чергу завдяки нерішучості Заходу щодо надання допомоги Києву та відсутності стратегічного бачення.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *